Iklan Nuffnang

Iklan

Revenue Hits

Masakan Kelantan

Senarai Lauk Pauk dan Kuih Muih Kelantan


Nasi dan Lauk Pauk:




Sayuran:

Kuih Muih:



71 ulasan:

  1. yummy ...yg kelantan lar bez..

    BalasPadam
  2. Salam Perkenalan..jom singgah blog sy... sy menjual tudung yg gojjes gaya terkini...tq for support :-)

    BalasPadam
  3. Salam sis, banyaknya makanan sedap2 kat sini..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makanan kelantan sedap pada orang Kelantan lah

      Padam
  4. baru tahu makanannya enak2 ternyata

    BalasPadam
  5. Salam perkenalan kak Azie.. saya suka tgk resepi resepi akak...
    nanti nak try buat utk anak anak saya pulak la ... :)

    BalasPadam
  6. Faaizah Muhammad Yasin

    assalamualaikum kak azie...memang betul ore kelate akan cari resepi dan masakan/makanan kelate.kena dengan selera...memang seronok tengok resepi masakan kelate kat sini..harus dicuba.terima kasih.:)

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah..byk resepi kak azie yg telah saya Cuba,ternyata semua nyer sedap.
    Terima kasih kak..sudi berkongsi resepi ni bersama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, terima kasih kerana mencuba

      Padam
  8. SAYO SUKO SAYO SUKO..MEMEY MABELES LAH

    BalasPadam
  9. salam, ada sesiapa tahu resepi masak daging epol. rasanya ini masakan orang kelantan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Puan Anonymous,
      Tak pernah pulak dengar nama tu

      Padam
  10. Salam, sangat best resipi2 akak. if xkeberatan, follow my blog, sy ade jual produk biozone sangat elok untuk penyediaan makanan. free2 boley bace ye benefit die. berminat boley pm sy yer ;)

    http://lyranadya.blogspot.com/2013/04/biozone-important-thing.html

    BalasPadam
  11. Tupat sutunggg. Sedapnyaaa

    BalasPadam
  12. agiemasyummyummy14 Mei 2013 1:20:00 PTG

    Salam perkenalan..arini 1st time makan nasi kerabu..tapi beli kat kedai..sedapnya...nk try resipi dari azielah cam sedapjer..

    agiemasyummyummy2010.blogspot.com

    BalasPadam
  13. salam kenal..sudi sudikan diri singgah di blog saya..terima kasih!

    BalasPadam
  14. salam perkenalan......best tengok resepi ni.....saya jatuh cinta dengan masakan Kelantan sejak sertai program keluarga angkat masa zaman belajar di Pasir Mas.....nanti boleh la cuba.....sudilan intai blog saya http://damiaamna.blogspot.com

    BalasPadam
  15. Assalamualaikum...sedap masakan kelantan.terutama manisannnya...

    BalasPadam
  16. Alhamdulillah, syukur jumpa blog ni. Terima kasih pemilik blog atas kesudian mewujudkan blog ini. -Muni-

    BalasPadam
  17. Salam kenal kak Azie, saya suka sgt ngn resepi2 kak azie,thanks!

    BalasPadam
  18. Saya suka ada blog macam ni, best sangat, kalau teringat makanan kelantan saya tengok dah cukup walaupun tak buat.

    BalasPadam
  19. assalam kak. saya suka sangat makan nasi kerabu boleh tak akak muat turunkan resepi nasi kerabu? saya sangat suka nak belajar n buat sendiri resepi nasi kerabu hehehe....

    BalasPadam
  20. As salam, salam kenal..jom singgah ke blog kak anna, suka tgk blog azzie ni...

    BalasPadam
  21. macam-macam menu

    Assalamualaikum tuan/puan,
    KOPI KEMUDIK, SUSU KAMBING, KOPI NANDUK/BIO-ASLI, TANAH LOT
    Kopi KEMUDIK
    Koperasi Permodalan Melayu Wilayah Kuala Muda/Sik Kedah Berhad
    5 dalam 1

    ( Gula Halus , Krimer Bukan Tenusu , Kopi Segera , Habbatus Sauda , Fiber )

    Kebaikan Fiber / Serat :

    memudahkan proses pencernaan , memperbaiki pembiakan mikroflora yang baik , mengekalkan kesihatan saluran dalaman tubuh dan membantu mengurangkan pengumpulan bahan-bahan yang tidak diperlukan tubuh, khususnya organ dalaman.

    Kebaikan Habbatus Sauda :

    Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain
    “Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)

    RM 20 for 20 sachets

    Postage cost : RM 10
    Total cost : 30

    To order : 017 5503065 Mr. Norman
    Email : neorise2010@gmail.com

    Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
    http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/2013/05/kopi-kemudik.html
    http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/

    SUSU KAMBING / KOPI SUSU KAMBING / GOAT MILK / GOAT MILK COFFEE
    RM 22 for 20 sachets

    Postage cost : RM 8
    Total cost : 30
    To order : 017 5503065 Mr. Norman
    Email : neorise2010@gmail.com

    Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
    http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/susu-kambing-kopi-susu-kambinggoat-milk.html

    Kopi Nanduk GOLD
    http://www.bio-asli.com/?id=neorise
    www.bioasli.com/?id=neorise
    www.tvbioasli.com/?ref=neorise
    www.bioasli.co.uk/?ref=neorise
    www.prepaid.bioasli.com/?ref=neorise
    http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/kopi-nanduk-gold.html

    TANAH LOT
    Assalamualaikum tuan/puan,
    Saya ada tanah lot lidi untuk dijual.
    Tanah Lot Untuk Dijual Di Bukit Selambau, Sungai Petani, Kedah
    Tanah Lot 55' x 75' , sesuai untuk tapak rumah atau bangunan. Lokasinya di Bukit Selambau , Kedah iaitu berhampiran Pekan Bukit Selambau, jalan besar Bukit Selambau, 300 meter di belakang Sek. Keb. Bukit Selambau, berhampiran menara telekomunikasi dan kilang kayu.
    Sesuai untuk tapak rumah dan bangunan
    http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/11/hartanah-3.html


    BalasPadam
  22. Suami sy org perak.. sy ore klate.. dl malas masak.. tp jupo resepi k.azie, tibo2 rajin.. t.kasih k.azie

    BalasPadam
  23. sup gearbox xnah makan..sedap ke?hehehe

    BalasPadam
  24. keren blog nya, ikut promo yaaa :)
    cari sarimbit keluarga untuk lebaran? disini tempat nya http://busanamuslim.co/.
    menerima juga sistim dropship :)

    BalasPadam
  25. saya sgt suka intai blog kak. TQ sbb sudi kongsikan segala resepi di sini, terutamanya resepi neg cik siti wan kembang. oghe kelate mesti nak cari resepi kelate jgk

    BalasPadam
  26. Asslm k.azie, saya baru nk belajar masak masakan kelantan ni..hubby ore kelate..tq ye kongsi resepi kt sini..sayang k.azie

    BalasPadam
  27. Wah...Menariknya...Boleh cuba ni...;)

    BalasPadam
  28. salam kak...tq share resepi2 ni..rasa nak cuba semua:)
    nanti singgah le ke blog sy ye..raudahkuvitashake.blogspot.com..TQ:)

    BalasPadam
  29. kalau nak datang ke langkawi sila keblog saya

    BalasPadam
  30. Wah..mmg suka masakan pantai timur ni ;)

    Visit sy semula hudakassim.blogspot.com

    BalasPadam
  31. Salam Sejahtera,

    Perkongsian yang sangat bagus. Namun begitu apabila memulakan perniagaan dalam bidang masakan, adalah penting untuk menghadiri kursus pengendalian makanan dan mengambil suntikan typhoid. Segala informasi boleh didapati di

    http://kursuspengendalianmakanan.com/

    BalasPadam
  32. Kelantan syurga makanan...sdap dan menepati rasa.....saya bertuah dilahirkan dibumi kelantan...kelantan the best.

    BalasPadam
  33. Salam ukhwah sis..tak sangka ore kelate jgk..mmm selamat berkenalan deh

    BalasPadam
  34. salam, sedapnya..tengok macam nak makan sekarang jer..bagus sis ni...

    visit www.rinaprettyhealthy.com

    BalasPadam
  35. salam perkenalan juga dr saya. resepi yang sedap2

    BalasPadam
  36. Kagum...
    Mari join biz yg xmmrlukn modal 1sen pun..djamin free..daftar dan bole trus buat..klik link ini...
    http://EarnYoga.biz/?reflink=ferrariferus

    BalasPadam
  37. hamba rajin tra resipi-resipi dai blog kak azie ni. Kadang2 berjadi. Kadang2 berjadi muga lain. Hamba tak sedih mana sebab yang penting hamba tra. Hamba ada link blog kak azie ni ke blog hamba http://aliknualikni.wordpress.com/ Slekan lah pergi jenguk deh? - cik putih-

    BalasPadam
  38. ini koleksi resep makanan nya keren sekali,, sangatlah membantu awak nak memasak

    BalasPadam
  39. Blog yang best dan menarik, jom singgah blog saya untuk dapatkan rahsia dan tips kecantikan serta cara berhenti merokok. dorajimi.blogspot.com

    BalasPadam
  40. Erm sedapnya...
    Nak share imu makanan yang sebabkan sembelit

    http://nazrihatsof.sharethisstory.net/my-852876-5946

    BalasPadam
  41. Salam...saya di Tampoi...saya tengah mencari lokasi strategik untuk nenjual makanan Kelantan terutama nasi dagang,nasi kerabu,laksam dan lain-lain

    BalasPadam
  42. suka nasik dan lauk pauk masakan kelantan!
    Jom Singgah Sini

    BalasPadam
  43. Assalam... tq share ilmu... husband saya ore kelate, so, nak kena blaja2 masakan kelantan ni... tq sharing.. jemput singgah blog saya juga ye...www.jagasihat.blogspot.com

    BalasPadam
  44. cuba product ni pasti korang suka
    http://amazing-tm5.blogspot.com/
    TERBAIK

    BalasPadam
  45. saya suka makanan kelantan. terima kasih keranan share resepi ni.
    pasni boleh lah buat sendiri. baru puashati makan

    jom ke http://hudakassim.blogspot.com/

    BalasPadam
  46. Asal cari resipi puding roti,terjumpa blog akak. 1st time baca terus jtuh hati. Blog akak lain dari blog masakan yg lain. Resipi pun x lah serumit mana. Sy pun suka msakan klate sbb pnah study sana. Klau bole nk blaja msakan klate. Harap halalkan ye. Sy doakan semoga akak sihat,bhgia dunia akhirat. Salam kenal tiniey shafie :-)

    BalasPadam
  47. Slm perkenalan ke azie. Walau pun sy asal kelate tp byk hok x tau sbb x reti msk. Mujur k azie share sini, buleh sy ngakok koho2 bljr. Rindu mskn klntn hok ori sbb dok d kl , meme payoh nk cr hok sdp n murah. Jd kn la wat sdr. Terima kasih byk deh sbb sy nk praktik ilmu ni Utk msk ko family. From Nik Aishah

    BalasPadam
  48. ASSALAMUALAIKUM SEMUA.. ANDA BOLEH DAPATKAN KHIDMAT URUTAN TRADITIONAL UTK WANITA SAHAJA DARIPADA SAYA DI KOTA BHARU KELANTAN, URUT SELURUH BADAN UTK HILANG LENGUH2 DAN TERSELIUH ATAU BOLEH JUGA URUT BERSALIN, BERTUNGKU DAN MANDI BUNGA SELEPAS BERSALIN.. HUBUNGI SAYA 0129213096 ..TERIMA KASIH ;)

    BalasPadam
  49. tq akak azie, bnyak yg sy bljr dr akak. selamat berkenalan sy lela dr kelantan kuala krai.

    BalasPadam
  50. Salam kenal dari saya. Saya suka intai2 resipi dalam blog kak azie.. Semuanya nampak sedap :-)

    BalasPadam
  51. Memang da best resepi puan. Saya sendiri pulak nak jd chef d rumah.

    BalasPadam
  52. assallam kak..akk masih aktif lagi ke kt bloq

    BalasPadam
  53. Best2 resepi kat blog akk..tq for sharing

    BalasPadam
  54. Salam kenal sis... byk resipi yg sy baru belajar diambil dr blog kak zie... mintak halalkn ye... kje memasak sy jd mudah skrg.. terim kasih byk2...

    BalasPadam
  55. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  56. Salam perkenalan puan azie..saya suka tengok resepi puan..sedap dan senang menjadi..ada antara resepi puan saya buat jadikan jualan seperti roti jala..ayam percik.terima kasih puan semoga puan halalkan segala resepi yg diambil.. saya wan nor..saya pun org kelantan..

    BalasPadam
  57. Assalamualaikum....saya memang peminat tegar semua resepi puan...kebetulan nama pun sama...saya AzieRahim dr johor...saya nak minta izin puan nak kongsikan resepi puan di group whatsapp saya...boleh...sbb resepi puan ni saya dah cuba semua menjadi alhamdullilah...saya minta izin untuk berkongsi ilmu boleh..

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi komen. Ianya sangat dihargai.
Sekiranya anda telah mencuba resepi di sini, sudi kiranya dapat memberikan link entri untuk rujukan pembaca lain.

Kepada non blogger yang tiada akaun, sudilah menulis nama atau nama ringkas di bawah komen anda. Tak mesra lah nak panggil Cik/Puan Anonymous, kan.